Ut på revet igen

Vår fina semester börjar ju tyvärr dra sig mot sitt slut, bara 3 dagar tills mamma och pappa åker tillbaka till sverige! Men än har vi några dagar kvar, idag var helt fantastisk! Vet inte hur vi haft sån tur med vädret denna vecka, här uppe är det ju säsong för cykloner och hällregn.... solen sken hela dagen och vattnet var så stilla! Vi var ute på revet igen, turen idag tog oss till tre olika delar av revet där vi fick snorkla en timme på varje plats så vi hann de mycket! På vägen ut träffade vi på delfiner, så båten åkte runt i cirklar ett tag så vi kunde se delfinerna leka i vågorna som båten åstadkom. Ungefär 75 kilometer utanför Port Douglas var vårt första stopp. Revet här besöks ju inte riktigt lika flitigt som hardy reef vi var vid häromdagen där plattformen stått i 15 år och 300 gäster kommer varje dag, och det kan man absolut se. Dessa rev var mycket färggladare, mycket rosa och gult som vi inte såg vid hardy reef! Vi hade turen också att se en sköldpadda och det var ju ett av målen, vi var de enda (i alla fall på första revet) som fick span på en! De riktigt svävar genom vattnet, jag gillar sköldpaddor! 

Sikten var mycket bättre idag också än andra dagen på förra revet, man såg bottnen även där det var väldigt djupt, allt var så klart. Det är en vacker värld där under ytan, tanken på att så mycket är snabbt döende och troligtvis aldrig kommer att repa sig är sorglig... men detta är absolut en plats i världen man borde ta sig tid att se! 
Nu är det ju det här med mobiler och vatten, de går ju inte så bra ihop, men jag ser fram emot att kunna lägga upp lite bilder från undervattenskameran när vi kommer hem!

Så här lugnt var vattnet!
Några delfiner
Revet från båten

Kommentera inlägget här :