7 Timmar

Så lång tid tog det att städa ur vår lägenhet igår. 7 timmar. Vi börjar ju bli rätt bra på det där med att flyttstäda vid det här laget, men det gör inte det hela roligare. Sen när vi väl var klara, då hade ju en hel lägenhet flyttat in i ett enda rum hos Elisha. Hur ser det ut? Undrar ni. Ungefär såhär.
Rummet är ändå större än när vi bodde hos Kylie temporärt, men vilken röra! Vi har fått ordning på det mesta nu, med ordning betyder att vi kan gå från sängen till badrummet på natten om det skulle behövas, utan att ha sönder någonting eller oss själva. Det mesta av mina prylar är nedpackade redan, jag lämnade tillräckligt ute för att jag ska klara mig de här sista dagarna. Problemet är att det sista har lite svårt att få plats. Har fortfarande en del kläder som ska ner, en necessär, två hårddiskar, en kameraväska som ej får plats, och tre par skor... Jag vette fanken hur det ska fungera. Har redan gjort i ordning en låda på 17,6kg (en del av Kierans prylar ligger i också) som ska skickas nu i dagarna, ska väl försöka boka upphämtning till idag eller imorgon. Min bil är på besiktning just nu så vi vet att den är ok och kan säljas när jag inte behöver den längre. Kommer sakna min lilla blå låda. 
Igår natt drömde jag och packning och lådor och missade flyg hela natten, det är ganska stressigt när man vaknar och känner att man liksom inte vilat, jag har ju packat i huvudet hela natten. Funderade på att packa min lilla röda väska (min trogna röda, 13 år gammal och going strong), 10 kilo till och jag hade inte haft några problem. MEN. Qantas vill ha 500:- per extra kilo utöver mina 30kg som ingår, och jag känner att det inte riktigt är värt 5000:-, jag kan nog klämma in lite till i väskan... men förra gången så gick den ju sönder när jag försökte stänga den, och tror bara garantin gäller i Sverige, eller det är i alla fall där papprerna finns. Så jag har helst inte sönder väskan alls denna gång. 
Någonting fint kom ju i alla fall från vårt stökiga rum. För första gången någonsin för både mig och Kieran så har vi en TV i vårt sovrum (tills den blir såld).
 

Snart klar med allt jobb

Nu har jag hängt upp förklädet. Eller rättare sagt så vek jag ihop det och lämnade på kontoret så om någon skulle glömma sitt så finns det ett extra. I alla fall så jobbade jag igår mitt sista shift på Victoria Park igår kväll. Nog att jag kommer att sakna mina kollegor mer än arbetet, ska aldrig mer bara servitris om inte i nödfall. 

Vi flyttar det mesta idag, alla stora prylar ska ut för idag kunde Julian, kieran's svåger, hjälpa till. Jag har mitt sista skift på flygplatsen med start klockan 3, så vi flyttar och fixar fram till dess, sen när jag slutar vid 9 så kommer kieran och hämtar upp mig så åker vi direkt upp till Hervey Bay. Vi måste bara vara tillbaka på söndag för då ska vi lämna in nycklarna till vår lägenhet så vi måste plocka ur det sista och städa hela söndagen. Jag som avskyr att packa och nu måste packa två gånger är inte jätteglad. Men vad kan man göra. 

Night out

Nu närmar det sig hemfärd, har sista jobbveckan framför mig nu. I söndags var vi inbjudna att komma ut med kieran's syster kylie och hennes kompisar för att fira Kylies födelsedag som var igår. Det hade varit kul att gå för det var rätt mycket folk från jobbet som hade varit kul att se innan jdg åker hem, men jag jobbade tills 9, var hemma kvart i 10, skulle äta middag och sen orkade jag inte byta om och ta mig in till stan... plus att vi gick ut och åt middag igår kväll med de andra som inte kunde komma i söndags, och vi hade inte råd med båda, så vi valde att bara följa med på middagen igår kväll. Jag jobbade inte så städade lägenheten på dagen, tog en promenad med kieran innan vi skulle in till stan. 

Så vi åkte in till Bavarian Beer Café, tysk restaurang med hur många sorters öl som helst. Till att börja med hade vi bokning vid halv 7, men vårt bord var inte klart förrän 10 minuter senare. Alla beställde, servitrisen skrev upp alla beställningar på samma lapp, så kom alla dryckerna in... utom kieran's. Vi väntade en stund, servitriser sprang förbi för fort och tittade inte ens åt vårt bord så det tog en stund innan vi kunde få någons uppmärksamhet och be att få den där ölen. Den kom precis innan maten. All mat kom ut samtidigt. Utom kieran's. Vi vinkade åt oss en tjej ganska snabbt då vi insåg att den var glömd, men då började de ju laga hans mat när vi sa till, så hans mat kom när alla andra ätit upp... han äter ju så väldigt fort så maten slank ner fort ändå. De började ta bort tallrikar, först 3 av 8. Sen 10 minuter senare tog de 4 till. De lämnade kieran's. Som helt klart var tom och besticken låg helt rätt. Skrattretande var vad det var.
Så när vi skulle betala kunde man bara få en nota per bord, så jag frågade tjejen om det förväntades av oss att vi skulle betala fullpris för den sena maten. Hon sa att de inte förväntat sig så mycket folk på en måndag och hon kunde inte göra något åt saken. Så jag frågade om jag kunde få prata med någon som kunde göra något åt saken. Stackarn blev lite osäker och sa att "kanske, men det är ju ganska mycket folk ikväll så..." och gick iväg. Vad jag har lärt mig som försäljare är att man ska fråga kunden vad de har tänkt sig, jag hade tänkt säga halva priset på kieran's öl och schnitzel eller få schnitzeln gratis, det var överpris på allt ändå. Istället kommer tjejen tillbaka och säger att hon kan ge oss 50% rabatt på allas mat. Visst, inte klagar jag på det! Vet inte om vem hon nu pratade med visste att vi var 8 pers runt bordet och vi nu fick en $110 rabatt istället för de $30 som jag tänkt föreslå... Kieran sa att nu kan han se mig i en management position.
Sen gick vi vidare till en bar precis vid flodkanten... flod? River? Å? Nää... I alla fall, innan vi gick tillbaka till lägenheten kylie och en kompis hyrt för helgen, på våning 41 i en byggnad mitt i stan, där var det fin utsikt! 
Sen när vi kom hem och gick och la oss runt halv 1 så hände något märkligt, det var en jättehög smäll någonstans i närheten, och den måste slagit av strömmen för vår tv sattes igång och det gör den automatiskt när man kopplar in den i väggen, eller strömmen slås av och på igen. Vet fortfarande inte vad smällen var, väldigt skumt.
Idag ska jag jobba, hej hopp!