Daintree regnskog

Grattis grattis Karolina på 24-årsdagen! Puss och kram på dig.


Här på andra sidan jorden fortsätter resan i norra queensland. Idag hade vi en guidad tur i daintree rainforest runt Mossman Gorge, en fors som går från ett berg, genom regnskogen och ut i en sjö. Vi fick höra om olika träd och plantor, vad aborginerna använde dem till när de levde  av landet och lite så. Fick se vackra fjärilar och simma i forsen innan lunch. Mycket fint! Sen åkte vi vidare ner till stranden där forsen kommer ut i havet. Där skulle vi fiska och jaga krabbor med spjut. Kan ju säga att jag nog inte skulle vara någon vidare bra jägare, jag såg två små pyttekrabbor men de hann ifrån mig. Det var inte bara jag som misslyckades, den enda som fick fångst var guiden som är ute varje dag, han fick 5 krabbor och en liten fisk. Sen fick vi gå upp till hans familjehem, se på olika skal och material och vad de används till, däribland några sköldpaddeskal utan sköldpaddor i (för de hade de ätit upp), de var häftiga! Sen fick vi smaka på krabborna "vi" fångat. 
Det var en kul dag, regnskogen är vacker och det finns ju inte mycket kvar! 
Inte får vi några sovmorgnar heller (inte för att jag är särskilt bra på såna), när man är på semester ska man få mycket gjort, så imorgon blir det upp vid halv 7 igen för då ska vi en sista tur ut till revet! 

Mossman river
Daintree Rainforest
Ut och fiska!
Liten sandkrabba
Vår lilla grupp. Vi sänkte medelåldern något. Jag var yngst. Mamma var näst yngst. Pappa var tredje yngst. Den fjärde yngsta var nog nästan 70....

Kommentarer :

#1: Annsoh

Jätte fina bilder! :) Hoppas du har en bra dag!

Svar: Tack! Varje dag är en bra dag när man har semester 😉 Du också!
Lovisa

skriven

Kommentera inlägget här :