Hardy Reef

Nu så ska ni höra! Igår morse så tog vi båten från Hamilton Island ut till Hardy Reef, en liten del av det stora barriärrevet.  Det tog ungefär två timmar att komma ut till plattformen som stått där i 15 år. 300 personer var vi på båten! Det var mycket folk men det flöt på rätt bra ändå. Snorklade först en halvtimme eller så innan jag och mamma skulle ut och dyka med tuber och pappa skulle på massage. Dykningen var jättekul faktiskt! Vi följde revkanten, hittade nemo och en rev-haj, och jag blev inte uppäten! Helt klart värt. Kom upp, snorklade lite mer, helt fantastiskt vilken värld som gömmer sig där nere. Jag hittade Doris också och nästan alla fiskar som nemo delar akvarium med i Sydney. Några fiskar är så stora att jag blev lite obekväm faktiskt, men häftigt!

Vi kom ut vid 11, och vid 3 så åkte alla hem. Men inte vi! Vi var 9 stycken som skulle göra "Reef sleep", så vi stannade på plattformen, hade revet för oss själva, bra middag serverad och sen sov vi i tält på övre däck. Månen var så väldigt ljus så man såg inte jättemycket stjärnor, men det var häftigt ändå! Jag sov förvånansvärt bra, var väl så trött efter dagens bravader. Frukost på plattformen, revet för oss själva tills klockan 11 när nästa båt kom in, så då hade vi redan hunnit med en snorkelsafari och snorkla lite själva när 230 nya dagsgäster kom. På snorkelsafarin simmar man runt med en kille som vet lite mer än vad vi gör som berättar om de olika korallerna och fiskarna. Vädret var finare på morgonen men vattnet var väldigt mycket livligare idag än igår, ganska höga vågor. Det var skönt att ha lite flythjälp av en poolnudel faktiskt. Sen kom det in lite moln men det gjorde ingenting! Mamma gjorde sedan ett andra dyk, också innan båten kom in, jag och pappa flög helikopter över reven, vad fint det var!

Sen klockan tre fick vi följa med båten tillbaka till Hamilton Island, ganska nöjda och glada och inte något fruktansvärt solbrända! Imorgon bär det av till Cairns, stay tuned! 

Redo för snorkling
Lågvatten över revet
Våra sovtält
Rev genom glasbottenbåt (vi tog med undervattenskamera en massa också men de kommer när vi kommit hem)
Det var massa fåglar på båten när resten av resenärerna åkte
Heart reef 💙 från pellipopter
Båt och plattform

Kommentera inlägget här :