Resfeber

Usch vad jag hatar att packa. Blir alltid så stressad att jag glömmer saker och ting, speciellt nu när vi ska ut i öknen. Det kommer vara helt okej på dagen såhär på vintern, 15-17 grader. Men på natten kommer det vara runt 0-sträcket och vi ska sova ute med sovsäckar och en "swag" som är varmare än ett tält, men vi ska ju inte sova så fort solen går ner vid 5, så måste ha ordentligt med lager då vi inte fryser. Har ju inte all vinterutrustning heller som man har hemma. Men vi är nog rätt förberedda ändå, hoppas jag. Vi ska upp tidigt imorgon, vårt flyg ner till Sydney åker vid halv 8, sen från Sydney upp till Uluru. Kommer nog inte ha så mycket service på telefonen, så blir off the grid tills vi kommer till Alice springs på söndag skulle jag tro. Nu är det läggdags! 

Måndag igen

Ny vecka i praktiken, onsdag i teorin. Har jobbat hela helgen, jobbar på flygplatsen idag och imorgon, gruppmöte på vic park på onsdag och sen åker vi till Uluru på torsdag! Det ska bli väldigt spännande faktiskt, det känns ju verkligen som någon man borde ha gjort efter att ha spenderat några år i Australien. Några saker har inte hunnits med denna gång som får vänta. Great ocean road nere i Victoria vill jag åka någon gång. The kimberleys i Western Australia verkar väldigt vackert, så också Kakadu National Park i Northen Territory. Jag har inte varit i västra Australien över huvud taget, men det enda som lockar där är Wave rock som ligger ungefär 3 timmars bilresa från Perth. Australien är så mycket större än vad man faktiskt tror, det finns så mycket att se, men det har inte hunnits med med skola och jobb och sådär. Är ändå rätt nöjd med vad vi faktsikt har hunnit med. Ett år på sunhinse coast, Brisbane, Sydney, Melbourne, nästan hela Tasmanien, Fraser Island, barriärrevet med mamma och pappa, 5 månader i Stanthorpe och nu Uluru. Inte dåligt. 
Idag börjar jag inte förrän 3. Kieran slutar runt 4 så vi hann säga hejdå imorse så ses vi inte förrän runt 10 ikväll när jag kommer hem igen. Men han får i alla fall en hel dag med jobb idag vilket är positivt. Hans chef frågade om han vill jobba första lördagen varje månad för att få lite extra timmar, och de har en hel del på gång, så timmarna gå upp sakta men säkert. I värsta fall får han hitta ett extra helgjobb. 
Nu ska jag städa köket och plocka undan lite, något ska man väl göra med en ledig förmiddag!

Torsdagspromenad

Torsdag, en dag ledigt för mig. Vi hade några killar inne imorse vid 20 i 8 som skulle kika på vår... ja vad heter det på svenska... en sådär grej som kan sitta i diskbänken som man häller mat i så slår man på den och den maler sönder maten. En sån har vi, men vi använder den aldrig. Men häromveckan så slutade vattnet att sjunka ner i den sidan av diskhon, så vi antar att den är full, och den började läcka ner i skåpet under så hela köket stank. Dock kan vi inte slå på den, när vi försöker så går en propp. Så de var inne 5 minuter imorse för att säga att den är trasig så antingen måste ägarna betala för en ny vaddetnuheter eller byta till en vanlig disko med rör. Så vi får se hur det går med det. Vi har varit ute och promenerat och på vår vanliga rutt som vi promenerar några gånger i veckan har någon försökt sprida lite fred. Istället blev det reklam för Mercedes Benz.