Gott nytt år!

Godkväll, och välkomna till sista inlägget detta år. Rätt sjukt att det redan är slut... Gått fort men vatit roligt!
Jag har jobbat mellan 8 och kvart i 7 idag, jättetrött. Kieran får inte stänga pizzan förrän 8 och så ska de städa upp, så väntar mig väll inte honom förrän runt 9. Så jag ska sitta här på miin delade veranda ett tag och dricka en cider och läsa min bok... Vi ska väll iväg till baren lite senare, och ska försöka stanna uppe till 12, men jag ska ju börja jobba igen vid 8 imorrn. Har varit så fruktansvärt varmt idag, känner mig som en smältande glass. Min kollega kom just förbi och sa att vi slog det hållda rekordet i försäljning med 1000 dollar idag!
Vi har väldigt gamla kassapparater, så när man väl slagit in något kan man inte ta bort det, och har man skrivit en siffra kan man inte radera, så man får skriva ut kvittot, skriva O/R och anledning och sen bara dra bort från dagsavslutet. Glömde trycka på en knapp idag och helt plötsligt kostade två drickor 45000 dollar... 
 
Min favoritsysselsättning i butiken är när svenskar är inne och diskuterar med varandra, typ
"jag undrar när de stänger..."
"Ska vi fråga?"
"Nää..."
"Undrar om man kan ta ut pengar här"
"Jamen fråga!"
"Äh det kan vänta"
 
och jag står där och nickar och ler. Två tjejer hade inge aning om vad jag pratade om, jag drog hela drillen om hur kortbetalning funkar med utländska kort, de säger
"Yes, yes" Och nickar för fullt, sen säger den ena
"Vad sa hon?"
"Ingen aning..."
Jätteroligt!
 
I övrigt hade vi en olycka med en mobilladdare häromdagen, Kierans laddare brände sönder hans telefon, laddaren var jättevarm, det luktade bränd plast och nu går hans telefon inte att ladda. Jättebra när pengarna han sparar här är för att åka till Sverige, inte för att köpa ny telefon.
 
Jag har haft ett ganska bra år ändå, men snart är det dags att komma hem, ge migen och en halv månad!
 
Gott nytt år, pussar och kramar!
 

Update 28/12

Efter 3 dagar av jobb brukar man ju känna att "bara 2 dagar till helg, skönt!"Men jag vet ju att jag har minst 7 dagar till... vet att Daniel jobbar 20 dagar i sträck nu innan nästa lediga dagar, och det sorgliga är att pengarna är detsamma. Vi har roster på 2 veckor och man får 4 dagar av de 14 ledigt, men råkar man få de första 4 i ett roster och de 4 sista i nästa, då blir det ju så. Får förhoppningsvis följa det jag har så jag alltid får de 4 första. Är jättemycket folk här nu, har haft fullt upp i två dagar, hinner knappt dricka vatten. 10 timmar, en timme ledigt för lunch, och inatt väckte brandlarmet mig gång på gång. Batterierna va på väg att ta slut, så det börjde pipa då och då. Verkar som om det har blivit fixat idag, har inte hört nåt sen jag kom in. Snart är det ju nyår! Jobbar både nyårsafton och nyårsdagen. 2015, konstigt.

Juldagen

Så  har det även varit jul i Australien. Slutade med att vi åkte till en sjö (alla sjöar tycker jag heter Brrbrrbrr men det gör det inte), Lake Boomajin. Det var inget folk där alls, och sjön var väldigt stor men inte djup. Var där med Kieran och Hannah, och Hannah gick halvvägs, ca 100 meter ut och vattnet nådde knappt upp till axlarna. Vattnet var rött så det var som att simma i rödvin, och plockade man upp sand och släppte det i vattnet igen såg det ut som korn av guld, jättefint! Och sanden var vit, troligtvis har vattnet tidigare varit högre och nu såg det ut lite som ett ökenlandskap med vit sand. Va rätt coolt.

 
Idag var det juldagen och alla har sagt god jul hel dagen. Vi var uppe tidigt och var vid lake Birabeen (brrabrra) redan vid 9 med Emily och Dean. Ännu en sjö med vit sand, klart vatten och inte lika mycket folk som vid Lake McKenzie, sjön som denna är mest lik och dit alla vill åka. En elak pinne bet mig i hälen, det gör ont. Spenderade några timmar där, gjorde en sandängel, och så åkte vi tillbaka hem för att äta lunch och plocka upp Hannah.

Efter lunch och när Hannah slutat jobba så åkte vi upp längs stranden till Eli creek. Lite mer folk och lite varmare än förra gången i maj. Inte jättemycket varmare i vattnet dock… Kallt. Men var varmt i luften och man vänjer sig. Köpte en flytpryl att åka runt på, så man kan promenera en bit upp och glida med strömmen genom.. creeken… jag har inte det svenska ordet… ström? 
Jag fastnade i sanden

Sen va det hem, dusch, middag, och vi ska snart ner till baren och vara lite sociala… Skulle vart igår, men råkade somna klockan 8, så så blev det inte. Imorrn är det tillbaka till jobb igen, ytterligare 10 dagar innan nästa lediga dagar!