Hard work work

God eftermiddag vänner och familj!
Jag provar på lite allt möjligt här på farmen, och i fredags blev det till att skörda. Skära wombok från marken, och jag är så himla glad att jag inte behöver göra det hela dagarna 5 dagar i veckan! Min vrist och axel har fortfarande träningsverk, men oj vad vältränad jag skulle vara om jag gjorde detta i tre månader! Det var faktiskt jättejobbigt, saknade min planteringsmaskin... Nästa vecka blir det tillbaka till packning igen skulle jag tro, det är inte så farligt men tiden går ganska långsamt. Två står på en sida och tar bort onödiga blad och fixar till bottnarna lite på kålen, sen går den genom en maskin och en ugn som plastar in dem och kommer ut på andra sidan till mig som lägger dem i lådor på 18.5kg. De trillar ner i en stor metallskottkärra så nu har jag massa nya blåmärken, på låren denna gång för jag lutar mig mot skottkärran när jag plockar upp grönsakerna... jag får ju blåmärken så himla lätt också, det ser ut som att mina ben varit i slagsmål!
I fredags var mina italienska vänners sista dag här, de åkte tillbaka till Italien igår morse efter två år i Australien. Så Kieran kom runt halv 8, så gick vi över till deras hus och hade en liten hejdå-fest! Alla andra hade varit lediga hela fredag och fick jobba idag (söndag) istället,  så var bara jag som var supertrött.
Igår var vi tillbaka till Girraween national park, vi tog med Yoav och Stu, det duggrgnade lite, men solen var ändå ute så det blev helt ok ändå även om det såg ut som att det skulle storma då och då. Och eftersom resten av gänget jobbat idag har det bara varit jag och kieran, th en promenad runt farmen, åkte och köpte mer solkräm till min stackars porslinshy, hittade ett bra café, köpte lite bra-att-ha-saker som klädnypor och tvättkorg. Nu har han precis börjat åka tillbaka till Brisbane. Förhoppningsvis har jag min bil tillbaka nästa vecka så jag kan komma upp nästa helg, vi är med ny lägenhet nu och Kieran får nycklarna på fredag så vi tänkte vi skulle ta helgen till att gå i secondhandaffärer och hitta lite möbler till vår nya lägenhet då denna är omöblerad. Meeen de som skulle skicka en reservdel till bilen från Brisbane tappade bort den så de fick beställa en ny som ska skickas med expresspost på måndag och ska vara här på tisdag, då har de haft bilen i två veckor. Själv tror jag de glömde beställa den första, men vad annat kan jag göra än att lita på vad mekanikern säger... så det är läget just nu, imorgon blir det start klockan 6 på morgonen igen!
Tänkte visa det fina huset jag bor i nu men mitt internet tillåter inte mig att ladda upp bilder... så det får bli en annan dag!

Hej där!

Hemskt ledsen för superduperdålig uppdatering, men jag har nu flyttat till farmen så i helgen hade vi fullt upp med det och här har jag inte ens telefonmottagning inomhus, än mindre internet så det har liksom inte blivit av. Kieran kom fredag kväll, jag gjorde mitt matteprov som jag klarade med nöd och näppe. Jag tyckte jag hade koll på det som var i boken, så kommer provet och jag fattar ingenting.... men godkänt är godkänt! Nu har jag bara ett prov kvar att klara av, men först ett helt nytt kapitel om komplexa tal att räkna.... än en gång börjar kapitlet med "i kurs 2 lärde du dig..." men jag har inte läst kurs 2, så jag har inte alls lärt mig. Vi får se hur detta går.
Anyhow, har mitt eget rum här i huset i alla fall, en av anledningarna till att jag flyttade så hastigt, det fylls upp rätt snabbt och hade jag flyttat efter helgen hade jag inte fått välja. Delar hus med Yoav från Israel och Stu från Skottland. Kanske får ytterligare två rumskompisar senare, men hoppas inte det för att vara 5 personer i huset skulle bli lite trångt.... det enda jag har att klaga på egentligen nu är att det är så himla kallt i huset på mornarna. 7 grader har det varit de senaste dagarna. När solen är uppe blir det varmt ganska snabbt men inte vid 5-6 på morgonen. Och det är väldigt svårt att lämna en kall säng när man vet att rummet är ännu kallare! Men om någon vecka eller två kommer det vara bättre.
Låång dag igår, fick göra lite allt möjligt, skörda, packa, skörda mer, packa mer och plantera. Plantera hela dagen idag och imorgon blir det packa hela dagen, start klockan 6 och med vad vi har att göra skulle jag tippa på att vi är klara vid 5? Lång jobbig dag, men mer pengar åt mig! Har försökt räkna lite matte nu på eftermiddagen, men jag är så trött och jag förstår inte vad de försöker förklara så jag gav upp för idag. Vi försöker just nu göra upp en brasa innan middagsdags! Har fortfarande inte fått tillbaka bilen, mekanikern är inte jättesnabb... Så oroa er inte, jag lever, jag har bara inte jättebra internet!

Update

Godkväll!
Tydligen jobbar vi för snabbt, de andra på farmen hänger inte med, vi hade planterat allt som skulle planteras i veckan vid halv 2 idag. Det är torsdag. Så jag fick valet att ha långhelg om jag vill, men Kieran kommer inte förrän imorrn kväll och jag behöver pengarna så jag ska dit imorrn ändå och rensa ogräs. Kör nog till lunch så ska jag hem och plugga matte sen några timmar, ska skriva prov på lördag.

Ska också bli omlokaliserad på farmen! Det kommer massa nytt folk nu i veckorna, jag ska sluta plantera och börja packa det som skördas istället. Under tak, skugga, gör inget om det regnar, inget damm som flyger överallt... helt ok. De börjar skörda imorgon så nu i början kommer det bara vara ett shift, men sen när det drar igång ordentligt kommer det vara två team som växlar mellan dagsshift och kvällshift. Varannan vecka kör man 4 på morgonen till 2 och varannan vecka kör man 4 på eftermiddagen till 11-12 på natten. Så jag ska också flytta till ett hus på farmen nu i dagarna så att det blir närmre för mig. Det är ett rätt fint hus faktiskt, jag kommer dela med ett par från Taiwan som inte kommit än.
Bilen är fortfarande hos mekanikern, tydligen är transmission den automatiska växellådan... först när han ringde sa han att de kanske måste byta hela grejen... vilket är dyrt... men sen tittade de igen och det är någon "switch" som det läckt batterisyra på som kan vara orsaken till problemen... och det var därför vi bytte batteri härom veckan. Anyway, de skulle leta en second hand one imorgon, för att beställa en ny är både $250 och tar två veckor att få hit... så håll tummarna att de hittar något och min lilla blå låda kan fixas snart!