Dag 3 & 4 i Northern Territory

Ooooch så fortsätter vi. Alltså - sov 100 gånger bättre andra natten än den första, troligtvis tack vare den andra sovsäcken. Vi skulle upp ännu tidigare, klockan halv 5, för att åka klockan 6. Så vi fick en och en halv timme vilket var mycket lugnare att packa upp lägret, äta frukost, städa undan, byta om och åka. Dag 3 skulle vi direkt till Kings Canyon där vi var just som solen gick upp. Det är en fantastisk promenad bland alla stenar, första kilometern är lite brant (men har gjort värre) sen är det ganska platt hela vägen tills man börjar gå ner igen. Det finns olika spår att gå, den längsta är 22km, men vi gjorde Kings Canyon rim walk så man går längs kanten på the canyon, ungefär 6km skulle jag gissa. Sandstenen ändrar färg allteftersom solen går upp och nästan glöder i solen. Här gick guiden med oss och vi gick bland annat ner till Garden of Eden som är ett vattenhål mitt bland stenarna där det alltid finns vatten och man kan se spår av när det var regnskog i Northern Territory. Vi såg "Priscillas Crack" en plats där de spelat in en snutt av filmen "Priscilla Queen of the Desert" som är en gammal Australiensk film om 3 dragqueens som åker buss genom öknen för att komma till casinot i Alice Springs och ha ett framträdande där.  Det är fina utsikter och oj så många bilder jag har på stenar nu. 
Kings Canyon var helt klart en höjdpunkt, vi var klara runt 10-halv 11 och då började vår nästa 6-timmar sträcka för att komma till Alice Springs. Vi stannade för lunch vid ett cultural centre och sen vid en kamelfarm där man kunde rida kamel om man ville. Fun fact: Australien har världens största popultion av vilda kameler. Det var bara en liten runda, typ som ponny-ridning på skansen och 9 dollar, så jag och Kieran skippade faktiskt den biten. Vi kom fram till Alice Springs runt halv 6 där vi blev avsläppta vid vårt hotell. Vi hade tänkt bo på vandrarhem först, men det kostade ungefär lika mycket som ett hotell om vi ville ha ett eget rum och eget badrum, vilket var väldigt skönt efter två nätter utomhus på marken med 14 andra personer. Plus så fick vi frukost på hotellet. Vi hann duscha och ta en tupplur innan vi skulle träffa alla plus vår guide på en bar ett kvarter bort för middag och några drinkar. Det var god mat, speciellt som vi inte fick den förrän kvart över 8 och jag var jättehungrig, sen pratade vi med våra nya bekanta till 11 då vi gav upp och gick hem. Då hade vi redan satt på vår luftkonditionering att värma upp rummet, så när vi kom in var det redan varmt och skönt!
Sen var det bara dag 4, vi fick sovmorgon, åt frukost på hotellet, bokat en buss som tog oss till flygplatsen där vi satt ner en stund och drack kaffe med vår nya Israeliska vän (som bor i New York) tills det var dags att flyga tillbaka till Brisbane. 
Sådär! Där var vår minisemester. Over all var det en bra resa, jag känner att det var värt att göra när man ska se Australien, men kan tipsa om att kanske inte åka mitt i vintern. Åk heller inte mitt i sommaren, när jag först kom till Australien i 2014 och Bella och Jacob gjorde sin jorden-runtresa så hade de vart uppe i december/januari och det var olidligt varmt. Så tror runt april hade varit idealet. Men nu blev det som det blev, tack till våra sponsorer (mamma och pappa) som gjorde denna resa möjlig! Nu ska jag börja gå igenom mina bilder på kameran och se om det är något att ha!
Priscillas Crack
Garden of Eden
Inte så vild kamel
Alice Springs
 

Kommentera inlägget här :