Melbourne

Så båten kom in till Melbourne vid halv 6 imorse. Blev inte så många timmars sömn i våra stolar, de var inte jättebekväma, jag var sjösjuk, jag som aldrig blir sjösjuk, en man bakom oss snarkade JÄTTEhögt!! 


Så när vi kom av var klockan runt 6, vi hade inte ätit ordentligt sen lunch dagen innan, vi skulle träffa elina men de hade haft någon uni-grej igårkväll så hon hade inte heller fått så många timmars sömn, så vi tänkte att hon skulle få sova lite. Googlade på frukost i St Kilda, förorten där Elina bor, så var det en som öppnade klockan 7 och vi klev in till den mest fantastiska frukosten jag någonsin ätit! Men gravlax och gott bröd och vi delade på kokosvofflor med passionsfruktscurd och banan. Vi fick inte checka in på vårt airbnb förrän 2, så vid 9 körde vi halvt upp Elina och utforskade St Kilda till klockan 1. Vi var på stranden och åt glass. Vi hade verkligen tur med vädret, har varit så fint hela dagen!
Så fick vi check in vid 2, bor i en lägenhet i ett jääättehögt hus, vi är på våning 8 av 41, de första 7 är parkering. Får lite svindel bara av att stå på balkongen, tänk att vara uppe på våning 41! Jättefint läge i stan, tittat runt lite i Melbourne, gått på en marknad och ätit grekisk middag. 

Nu ska vi få lite välförtjänt sömn, har gått över 32000 steg idag på vårt lilla äventyr. Imorgon bär det av till Healsville och se vart Kieran är från, och sedan till Traralgon för att sova. Natt!

0!

And we're off! Hejdå Tasmanien! Vi är på båten nu, efter att ha suttit och tittat på den i två och en halv timme. De skulle börja köra på bilarna vid 5, men de började inte förrän 6. Klockan är nu 10 i 7 och båten ska åka vid halv 8. Så natten blir på båten. Det var så dyrt att boka ett rum, så vi bokade bara stolar som går att fälla bakåt, så fick man en liten kudde och en filt. 
På vägen upp stannade vi både på ett vineri och åt en god foccachia och en ostplatta. Vem hade trott att jag skulle äta ost? Men det var faktiskt riktigt gott, godaste fetaosten jag någonsin ätit! Så stannade vi självklart till vid Anvers och köpte lite choklad att ha på vägen. 
Här är båten i regnet! 

Vad jag tyckt om med Tasmanien:
- Inga kackerlackor inomhus 
- Inga stora spindlar 
- Vattnet är faktiskt kallt från kranen
- Vattnet smakar inte klor 
- Jag har haft väldigt fina arbetskamrater och ett jobb jag trivts med 
- Det finns väldigt många fina platser att besöka inte så långt bort 

Saker jag inte tyckt om med Tasmanien:
- Vädret är inte lika bra som Queensland 
- Golvet är kallt
- Lägenheten var kall
- Finns inte mycket att göra om man inte har en bil och mycket fritid
- Den sista tiden har jag inte fått jobba så mycket vilket inte är särskilt kul varesig för mig eller plånboken 

Nu ska vi roa oss på båten till det är läggdags, vi kommer fram runt halv 7 imorgon så ska vi spendera dagen i Melbourne med Elina! 

1

Så var vi utflyttade. Nycklarna är lämnade, bilen är packad. Vi fick lämna några saker kvar för det fick verkligen inte plats. Vi har min röda lilla rullväska som övernattningsväska så vi inte behöver packa om bilen varje dag. Färjan går ju dock inte förrän imorgon kväll, så när vi lämnat nycklarna hann vi både till jobbet och säga hejdå, gå till cafét som har de bästa karamellmilkshakes och köpt en sista, och haft pizzakväll med några vänner som vi sover hos ikväll.
Har lite goda nyheter också! Kieran fick email igår om att han kan ringa en ambassad eller annan utlandsmyndighet och boka tid för intervju för sitt visum. Så nu vet vi i alla fall att de tittat på ansökan. Samtidigt fick han ett mail att de saknar information och behöver mer. Vi tänkte att Vad nu, vad har vi inte skickat in? Jo de ville ha minst två bilder av oss två tagna vid olika tillfällen för att bekräfta att vi är ett riktigt par. Tänkte att vi kunde skicka denna? 

Eller denna? 

Faceswap gone wrong. Nej vi skickade faktiskt fina bilder. Så här ser bilen ut nu från utsidan och framsätet.