Juldagen

Så  har det även varit jul i Australien. Slutade med att vi åkte till en sjö (alla sjöar tycker jag heter Brrbrrbrr men det gör det inte), Lake Boomajin. Det var inget folk där alls, och sjön var väldigt stor men inte djup. Var där med Kieran och Hannah, och Hannah gick halvvägs, ca 100 meter ut och vattnet nådde knappt upp till axlarna. Vattnet var rött så det var som att simma i rödvin, och plockade man upp sand och släppte det i vattnet igen såg det ut som korn av guld, jättefint! Och sanden var vit, troligtvis har vattnet tidigare varit högre och nu såg det ut lite som ett ökenlandskap med vit sand. Va rätt coolt.

 
Idag var det juldagen och alla har sagt god jul hel dagen. Vi var uppe tidigt och var vid lake Birabeen (brrabrra) redan vid 9 med Emily och Dean. Ännu en sjö med vit sand, klart vatten och inte lika mycket folk som vid Lake McKenzie, sjön som denna är mest lik och dit alla vill åka. En elak pinne bet mig i hälen, det gör ont. Spenderade några timmar där, gjorde en sandängel, och så åkte vi tillbaka hem för att äta lunch och plocka upp Hannah.

Efter lunch och när Hannah slutat jobba så åkte vi upp längs stranden till Eli creek. Lite mer folk och lite varmare än förra gången i maj. Inte jättemycket varmare i vattnet dock… Kallt. Men var varmt i luften och man vänjer sig. Köpte en flytpryl att åka runt på, så man kan promenera en bit upp och glida med strömmen genom.. creeken… jag har inte det svenska ordet… ström? 
Jag fastnade i sanden

Sen va det hem, dusch, middag, och vi ska snart ner till baren och vara lite sociala… Skulle vart igår, men råkade somna klockan 8, så så blev det inte. Imorrn är det tillbaka till jobb igen, ytterligare 10 dagar innan nästa lediga dagar!

Kommentarer :

#1: E

läskigt vatten

Svar: Nä, häftigt vatten!
Lovisa

skriven

Kommentera inlägget här :